Piper Cubeb din Jakarta -Terre Exotique- 50 grame
Piper Cubeb din Jakarta -Terre Exotique- 50 grame
Un piper Cubeb puternic, cu o aromă proaspătă, care este atât de lămâie, cât și camforică
În secolul al XVII-lea, botanistul John Parkinson a descris piperul Cubeb astfel: „sunt boabe mici de mărimea boabelor de piper, dar mai aspre, sau mai striate și mai puțin negre, fiecare se termină într-un apendice asemănător cu o coadă”. Această fructe de pădure puternice, cu o aromă proaspătă, atât de lămâie cât și camforică, rămâne plăcut prezentă în gust.
Originea sa: Indonezia
Cultivată în Jakarta, aceaste boabe, numită și ardei de coadă, este tipică bucătăriei indoneziene. Boabele se recoltează înainte de maturitate și se usucă la soare. Se încrețesc pe măsură ce se usucă și devin negre.
Utilizare culinară:
Acest ardei Cubeb gustos face minuni la andivele fierte. Se potrivește cel mai bine cu un pulpă de miel sau de rață. Îmbunătățește delicios un simplu ou fiert și surprinde pe un pepene galben sau pe un fondant moale de ciocolată.
Știați?
Fondatorul Terre Exotique, Erwann de Kerros, a creat o scară de măsurare a intensității a piperului Terre Exotique (émipte). Oferă o estimare a intensității și mușcăturii piperului, pe baza scalei Scoville pentru ardei iute.
- Impetuos -- 7 -- Aprins
- Barbotare -- 6 -- Gătit
- Muşcătură -- 5 -- Focoasă
- Picant -- 4 -- Incitant
- Vioi -- 3 -- Viguros
- Spumante -- 2 -- Sémillant
- Dulce -- 1 -- Suave
Acest ardei este în Emipte 4.
Idee de reteta: Wok de vita cu ulei de cocos si mazare zapada la tigaie
Cuburi de vită marinate în ulei de cocos și ghimbir, servite cu mazăre
Ingrediente pentru 6 persoane:
- 6 fripturi de vita de 150 g
- 1 ceapă
- 4 catei de usturoi
- 30 g ghimbir proaspăt
- 5 cl ulei de cocos filipinez
- 5 g floare de sal cu yuzu
- 3 g de ardei Cubeb
- 15 g chipsuri de zahăr brun natural de la Sainte Marie
- 5 cl de suc de lamaie
- 400 g mazăre
- 2 cl ulei de măsline Lesbos
- 3 g floare de sal cu condimente Ifaty la gratar
- 30 g alune
Preparare: 35 min Gatire: 15 min
- Curățați ghimbirul și dați-l pe răzătoare.
- Curățați și tăiați cățeii de usturoi și ceapa.
- Zdrobiți ardeiul Cubeb.
- Tăiați carnea de vită în cuburi de 3 cm.
- Într-un castron mare de salată, amestecați bine carnea de vită, yuzu fleur de sel, ardeiul Cubebe, fulgii de zahăr brun, ceapa, usturoiul, ghimbirul și uleiul de cocos.
- Se lasă apoi la marinat 30 de minute.
- Într-o tigaie mare, foarte fierbinte, prăjiți cuburile de carne de vită (fără marinată) timp de 30 de secunde pe fiecare parte, apoi scoateți-le.
- Apoi adăugați sucul de lămâie și restul de marinată.
- Reduceți ușor până când sosul devine mai gros.
- Apoi puneți carnea de vită înapoi în tigaie, apoi păstrați totul cald.
Pentru restul retetei:
- Zdrobiți alunele.
- Într-un wok, turnați un strop de ulei de măsline, apoi căliți mazărea de zăpadă în timp ce amestecați
- pentru aproximativ 3 min.Asezonați-le imediat cu floare de sal și condimente prăjite.
- Serviți mazărea în farfurii adânci, apoi distribuiți cuburile de vită și acoperiți-le cu sosul.
- Stropiți totul cu alune.
Bonusul bucătarului: Acest fel de mâncare poate fi servit și cu un sos thailandez făcut din unt de arahide.
Terre Exotique: condimente și condimente din întreaga lume
Povestea Terre Exotique începe în Camerun, pe o plantație de piper unde Erwann de Kerros a descoperit grija care trebuie acordată fiecărui bob, importanța gestului dar mai presus de toate excelența a ceea ce avea să devină Piperul său favorit. Pasiunea pentru călătorii este apoi amestecată cu cea a mirodeniilor din alte părți și, odată cu aceasta, dorința de a împărtăși tradiții și arome culinare din întreaga lume.
Și așa s-a născut Terre Exotique. De-a lungul anilor, compania și-a dezvoltat activitatea de importator și zdrobitor de mirodenii, într-un spirit de încredere și angajament de durată cu producătorii de aici și de pretutindeni, al căror know-how nu este mai mult de dovedit.
Recenzii ale clienților
Recomandare pentru cumpărare
100%
- REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 25 octombrie 2011
- REGULAMENTUL (CE) NR. 1333/2008 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI din 16 decembrie 2008
-
REGULAMENTUL (UE) NR. 1169/2011 AL PARLAMENTULUI EUROPEAN ȘI AL CONSILIULUI
privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei
"Articolul 14
Vânzarea la distanță
(1)Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:
(a)informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor;
(b)toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării.
(2)În cazul produselor alimentare care nu sunt preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță, mențiunile obligatorii în temeiul articolului 44 sunt puse la dispoziție în conformitate cu alineatul (1) din prezentul articol.(3)Alineatul (1) litera (a) nu se aplică produselor alimentare oferite spre vânzare prin intermediul automatelor sau al incintelor comerciale automatizate."
Informațiile și imaginile prezentate au caracter exclusiv de promovare și publicitate, datele astfel furnizate fiind informative, generale și pur orientative.
Toate informațiile despre produsele de pe site-ul nostru sunt furnizate doar în scop informativ si pot contine informatii lipsa sau greseli de redactare. Vă recomandăm să nu vă bazați exclusiv pe informațiile prezentate pe site-ul nostru. Vă rugăm să citiți întotdeauna legislatia in vigoare ce reglementeaza produsul, etichetele, avertismentele și instrucțiunile furnizate împreună cu produsul înainte de a comanda,utiliza sau a consuma un produs.
Top ingrediente va pune la dispozitie gratuit orice document pe care dumneavoastra il solicitati (buletine de analiza, certificate de calitate, etc)
În cazul oricăror probleme de siguranță sau pentru orice alte informații despre un produs, vă rugăm să citiți cu atenție orice instrucțiuni furnizate pe pagina produsului, etichetă sau pe ambalaj și să contactați producătorul. Conținutul de pe acest site nu este destinat să înlocuiască sfaturile oferite de medici, farmaciști sau alți profesioniști autorizați din domeniul sănătății sau din industria alimentara. Contactați imediat furnizorul de asistență medicală dacă bănuiți că aveți o problemă medicală. Informațiile și declarațiile despre produse nu sunt destinate a fi utilizate pentru a diagnostica, trata, vindeca sau preveni orice boală sau stare de sănătate.
Fotografiile prezentate pot să nu fie actualizate la înfățișarea actuală a produselor. Designul, culorile, formele, alte caracteristici ale produselor sau ambalajelor pot diferi in realitate față de cele din pozele de pe site. Specificațiile tehnice si caracteristicile descrise sunt cu titlu informativ, putând fi schimbate fără înștiințare prealabilă din partea producătorilor produselor și nu constituie obligativitate. Nici o prezentare, fotografie sau descriere nu obligă firma producatoare sau pe Top Ingrediente.
Regulamentul (UE) nr. 1169/2011 al Parlamentului European și al Consiliului din 25 octombrie 2011 privind informarea consumatorilor cu privire la produsele alimentare, de modificare a Regulamentelor (CE) nr. 1924/2006 și (CE) nr. 1925/2006 ale Parlamentului European și ale Consiliului și de abrogare a Directivei 87/250/CEE a Comisiei, a Directivei 90/496/CEE a Consiliului, a Directivei 1999/10/CE a Comisiei, a Directivei 2000/13/CE a Parlamentului European și a Consiliului, a Directivelor 2002/67/CE și 2008/5/CE ale Comisiei și a Regulamentului (CE) nr. 608/2004 al Comisiei Text cu relevanță pentru SEE
(27) | Pentru a se asigura informarea cu privire la produsele alimentare, este necesar să se ia în considerare toate mijloacele de furnizare a produselor alimentare către consumatori, inclusiv vânzarea produselor alimentare prin mijloace de comunicare la distanță. Deși este evident că orice produs alimentar vândut la distanță ar trebui să îndeplinească aceleași cerințe ca produsele vândute în magazine, este necesar să se clarifice faptul că, în astfel de cazuri, informațiile obligatorii relevante referitoare la produsele alimentare ar trebui de asemenea să fie disponibile înainte de încheierea cumpărării produsului. |
Daca din motive independente de vointa noastra sau daca am omis involuntar anumite informatii necesare va rugam sa ne solicitati informatiile sau documentele necesare ( declaratii conformitate, fise de securitate, buletine de analiza etc) sau sa nu plasati comada produsului respectiv.
Articolul 14
Vânzarea la distanță
(1) Fără a aduce atingere cerințelor privind informațiile prevăzute la articolul 9, în cazul produselor alimentare preambalate oferite spre vânzare prin mijloace de comunicare la distanță:
(a) | informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare, cu excepția mențiunilor prevăzute la articolul 9 alineatul (1) litera (f), sunt puse la dispoziție înainte de cumpărare și apar pe suportul de vânzare la distanță sau sunt furnizate prin alte mijloace corespunzătoare identificate în mod clar de către operatorul din sectorul alimentar. În cazul în care sunt utilizate alte mijloace corespunzătoare, informațiile obligatorii referitoare la produsele alimentare sunt puse la dispoziție fără ca prin aceasta operatorii din sectorul alimentar să impună costuri suplimentare consumatorilor; |
(b) | toate mențiunile obligatorii sunt puse la dispoziție în momentul livrării. |